top of page

         Бахмутська загальноосвітня школа        І-ІІ ступенів №9  

Бахмутської міської ради

Донецької області

 

84505, Україна, Донецька обл., м. Бахмут

school9@osvita.bahmutrada.gov.ua 

изображение_viber_2022-03-02_08-41-51-908.jpg

Україна-мирний дім.

Припиніть війну заради дітей!!!

Тарас Шевченко… Він для усіх століть.

Одразу після ніжного, чарівного, по-весняному радісного жіночого свята, наступили урочисті дні пам’яті Тараса Шевченка - гідного сина України, кумира багатьох поколінь, героя усіх часів. Усі: і малеча, і старшокласники, і вчителі - протягом тижня з 12 по 19 березня вшановували його ім’я.

Багатим на учасників (їх було більше 30) видався традиційній конкурс читців поезії. Палко, натхненно звучали вірші з уст першокласників Тетяни Котельникової, Віктора Сєдова та Сотник Дар’ї, не перестає дивувати відповідальністю до виконання творчим справ та доручень, а також палким бажанням перемогти учениця 2 класу Паничева Єва, хлопці з 3 класу Вячеславський Владислав та Медков Данило відзначилися створеннями творчого дуету, самостійність у підготовці до конкурсу виявили дівчата з 4 класу Булавкіна Дарія та Маковецька Валентина. Дуже складно було приймати справедливе рішення щодо переможців 5-9 класів, адже учасниками стали по-справжньому творчі учні, які уже мають достатній досвід у цьому конкурсі – це Вишар Анастасія, Нікішкіна Альона, Калітіна Олеся, Леоненко Віолетта (5 клас), Зіньковська Ганна (6 клас), Молчанов Олександр (8 клас). На конкурсі панувала атмосфера розуміння високого мистецтва поезії, глибокої шани Шевченкового слова. Нагороди отримали краща читці.

По-новому підійшли організатори до виставки малюнків та плакатів за творчістю Шевченка. Участі у виставці передувало колективне обговорення і вибір твору для ілюстрування у класах, рішення щодо втілення ідей та пропозицій, безпосереднє виконання доручення, захист проектів. Тобто учасниками виставки стали не тільки юні художники, але й командири класів, творчі групи. Грамотами адміністрації школи відзначено колективи 6, 7, 9 класів.

Література через комп’ютерні технології була представлена учнями 5,6 та 9 класів. Поціновувачі гаджетів Луцюк Артем, Зіньковська Ганна, Перепелиця Юлія, Крупський Богдан спробували прочитали Шевченка через програму PowerPoint. Учитель інформатики Алла Валеріївна відзначила творчий підхід учнів і для себе виокреслила завдання для подальшої роботи з учнями.

Сподіваємось, що уроки геніального поета не залишили байдужими нікого, і переконані: пам’ять про нього жива.

Новини
Слідкуй за нами
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page