top of page

         Бахмутська загальноосвітня школа        І-ІІ ступенів №9  

Бахмутської міської ради

Донецької області

 

84505, Україна, Донецька обл., м. Бахмут

school9@osvita.bahmutrada.gov.ua 

изображение_viber_2022-03-02_08-41-51-908.jpg

Україна-мирний дім.

Припиніть війну заради дітей!!!

26 приголомшливих фактів про Голокост

Голокост – одна з найстрашніших трагедій, в котру затягли людство викривлені уявлення про переваги однієї раси над іншою.

Жертв Голокосту пригадують щороку 27 січня. Цю дату визначила Генеральна асамблея ООН. Саме 27 січня 1945 року Червона армія звільнила комплекс німецьких концентраційних таборів Аушвіц-Біркенау поблизу міста Освенцим.

Цього дня учні 9 класу Бахмутської ЗОШ №9 за дорученням та допомогою вчителя Вячеслава Пилипчатіна підготували урок історії з теми «26 приголомшливих фактів про Голокост». Із такою інформацією діти спочатку виступили перед педагогами школи, а потім – перед учнями 7, 8 класів. Під час уроку вони виявили не лише гарні знання з історії України та Всесвітньої історії, а й вміння робити власні висновки з дуже серйозного історичного матеріалу.

Ось деякі матеріали з уроку: у Європі було знищено 6 мільйонів євреїв, і все ж поіменного списку жертв не існує; у цій цифрі – нелюдський біль, катування, страждання; засуджені так легко не здавалися – відомо немало подвигів на межі смерті. Спільна трагедія об’єднала євреїв і всіх, хто прагнув протидіяти Голокосту: небайдужі люди рятували чужих дітей навіть тоді, коли своїх врятувати було неможливо; під страхом тортур не видавали соратників; гинули, але не здавались. У скаліченому тілі горів вогонь незламного духу.

Хоча свідоцтва про Голокост неможливо читати без сліз і душевного болю, про це необхідно знати – хоча б для того, щоб уникнути подібного у майбутньому.

Новини
Слідкуй за нами
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page